Coneix-me

Vaig néixer el 9 d’agost de 1984 a la ciutat de Barcelona. Soc violinista i llicenciat en dret per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Formació musical i acadèmica

A l’edat de 3 anys vaig començar a estudiar violí amb el mestre Albert Sàrrias sota el mètode Suzuki. I poc després, vaig iniciar-me amb els estudis de cant i solfeig amb la professora Maria Salietti. Quan tenia 10 anys vaig ingressar a l’Escolania de Montserrat on vaig seguir estudiant violí amb Antoni Guinjoan i M. Jesús Castro, piano amb el mestre Carles Viarnès i música de cambra amb Emili Blasco. Durant aquesta època vaig ser el concertino de l’orquestra de Montserrat, sota la batuta del Pare Jordi-Agustí Piqué.

Als 14 anys vaig deixar l’Escolania i vaig seguir amb els estudis mitjans de música a l’Escola de Música de Barcelona que té com a mestres Ben Kreitz, Gerard Claret, Pere Bardagí i el violoinista Agustín León Ara. També vaig fer estudis d’harmonia, contrapunt, fuga i composició amb el compositor Víctor Estapé. No he descansat en la meva formació musical i també vaig fer cursos de violí arreu d’Europa, descacant els curs de Tui, on vaig tenir mestres com Nelly Eskolnikowa i Francisco Comesaña; i el curs internacional de música d’Oviedo, amb el mestre Ruggeri Ricci i a l’escola suïssa Yehudi Menuhin amb el mestre Alberto Lissy. M’he dedicat a la gestió musical a través de l’empresa Musicadecasament SCP i Agència Musical on portava la representació musical de més de 120 músics.

L’escolaritat obligatòria la vaig fer a l’escola Thau (educació primària i secundària) i a l’Escolania de Montserrat (1994-1998). Vaig estudiar la carrera de Dret a la Universitat Pompeu Fabra (2003-2009).

El Patí de Vela

Soc regatista de Patí Català i participo en regates entre setmana a Barcelona quan la feina ho permet. He estat Campió de Catalunya de Patí de Vela 2a Categoria l’any 2004, guanyador de la Copa d’Espanya de Patí 2a Categoria al 2004 i Subcampió de la Copa d’Europa de Patí de Vela 1a Categoria l’any 2013.

He organitzat la Volta Menorca els anys 2006 i 2008, tradicional regata de Patí de Vela que voreja la illa de Menorca. Aquesta prova, en la que els resultats no constitueixen el més important, es caracteritza pel seu esperit aventurer i se celebra cada dos anys, essent la primera edició el 2006.

Vaig ser Secretari Nacional de Patí de Vela i President de l’ADIPAV (International Patin Sailing Association) des del 2004 fins al 2009. Durant aquests 5 anys de mandat, l’associació va veure incrementat el nombre d’associats per cinc, va viure la major repercussió mediàtica de la seva història i va dotar d’importants recursos propis que li van permetre organitzar regates d’alt nivell i estimular l’activitat de la classe júnior. Per a tot això, al 2012 vaig ser nomenat President d’Honor d’aquesta entitat amb tant sols 28 anys.

La Vela Catalana

He estat membre de la Junta Directiva i del Comitè executiu de la Real Federación Española de Vela des del 2004, així com membre de la comissió delegada i de l’assemblea d’aquesta entitat des del 2009.

El 29 de maig de 2009, desprès d’unes lluitades eleccions, vaig guanyar les eleccions de la Federació Catalana de Vela. La meva candidatura es presentava amb un contundent programa anomenat “Hissem la Vela del Canvi” que apostava per convertir la Federació en una entitat enfocada a donar serveis als clubs, escoles i esportistes.

Complint amb l’objectiu plantejat en la meva primera candidatura i superant amb escreix les fites marcades, vaig ser reelegit com a President de la Federació Catalana de Vela el 16 de gener de 2013 com a candidatura única amb el suport del 95% dels avals.

L’Esport Català

Al 2013, vaig ser escollit Vicepresident 1r de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (2013) per tal de contribuir en els objectius d’aquesta institució com són:

  • Promocionar i representar l’esport federat a Catalunya.
  • Col·laborar i participar amb organismes públics i entitats privades en el desenvolupament i la millora de l’esport en general.
  • Fomentar i promocionar les activitats de les seleccions esportives catalanes o dels clubs esportius federats i dels seus i les seves esportistes, a nivell autonòmic i internacional.
  • Projectar Catalunya com a país esportiu.

Obra

Esteva Viladecans, Gerard. «Qué es el patín a vela». A: Navegando en patín a vela. Barcelona: Paidotribo, 2007, p. 12-30. ISBN 9788480199353.